Malý poznámkový blok o vaření, vetšinou „copy a paste“ od jinud, ale kdo to má vždycky někde hledat. Jindy odkazy, který ale mohou přestat fungovat.
Odkazy na recepty
Dělení masa
Vepřové maso

- hlava – US head
- lalok
- krkovice – US pork shoulder
- plec
- ramínko
- přední koleno
- bok, bůček – US belly
- paždík
- šněrovačka
- pečeně, kotleta – US loin
- panenská svíčková, panenka
- kost křížová s ocáskem, ocásek
- květová špička
- oříšek
- spodní šál
- vrchní šál
- váleček
- zadní kolena
- karabáček
- zadní nožička
- přední nožička
- maso květové špičky
- křizová kost
- ocásek
Hovězí maso

- líčko
- špička krku
- krk – US chuck
- podplečí – US chuck roll eye
- vysoký roštěnec – US rib eye
- žebro
- A žebro vysoké
- B. žebro holé
- C. podkrčí
- hrudí – US brisket
- žebro nízké
- kulatá plec, falešná svíčková – US mock tender
- loupaná plec – US top blade, oyster blade
- plecový plátek
- vysoká plec
- husička
- přední kližka
- s nízký roštěnec, roštěná – US striploin (přední část), sirloin (zadní část), entrecote (přechod mezi vysokým na nízkým rošěncem)
- víčková – US tenderloin, T-Bone (s kostí a nízkým roštěncem)
- veverka – US hanger, skirt
- oponka
- bok bez kosti, pupek – US flank steak, flap meat
- holubička, kavalírka
- květová špička, malý ořech – US rump
- tabulová špička
- velký ořech, předkýtí – US tip roast, ball tip
- spodní šál – US bottom round
- vrchní šál – US top round
- váleček – US eye round
- karabáček
- zadní kližka – US ossobuco
- ohánka