Kuchařka

Malý poznámkový blok o vaření, vetšinou „copy a paste“ od jinud, ale kdo to má vždycky někde hledat. Jindy odkazy, který ale mohou přestat fungovat.

Odkazy na recepty

Dělení masa

Vepřové maso
Dělení vepřového masa
  1. hlava – US head
  2. lalok
  3. krkovice – US pork shoulder
  4. plec
  5. ramínko
  6. přední koleno
  7. bok, bůček – US belly
  8. paždík
  9. šněrovačka
  10. pečeně, kotleta – US loin
  11. panenská svíčková, panenka
  12. kost křížová s ocáskem, ocásek
  1. květová špička
  2. oříšek
  3. spodní šál
  4. vrchní šál
  5. váleček
  6. zadní kolena
  7. karabáček
  8. zadní nožička
  9. přední nožička
  10. maso květové špičky
  11. křizová kost
  12. ocásek
Hovězí maso
Dělení hovězího masa
  1. líčko
  2. špička krku
  3. krk – US chuck
  4. podplečí – US chuck roll eye
  5. vysoký roštěnec – US rib eye
  6. žebro
    1. A žebro vysoké
    1. B. žebro holé
    2. C. podkrčí
  7. hrudí – US brisket
  8. žebro nízké
  9. kulatá plec, falešná svíčková – US mock tender
  10. loupaná plec – US top blade, oyster blade
  11. plecový plátek
  12. vysoká plec
  13. husička
  14. přední kližka
  1. s nízký roštěnec, roštěná – US striploin (přední část), sirloin (zadní část), entrecote (přechod mezi vysokým na nízkým rošěncem)
  2. víčková – US tenderloin, T-Bone (s kostí a nízkým roštěncem)
  3. veverka – US hanger, skirt
  4. oponka
  5. bok bez kosti, pupek – US flank steak, flap meat
  6. holubička, kavalírka
  7. květová špička, malý ořech – US rump
  8. tabulová špička
  9. velký ořech, předkýtí – US tip roast, ball tip
  10. spodní šál – US bottom round
  11. vrchní šál – US top round
  12. váleček – US eye round
  13. karabáček
  14. zadní kližka – US ossobuco
  15. ohánka
%d blogerům se to líbí:
Přejít k navigační liště